SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Parrano Olifesta

  • Ser Parrano Olifesta Ser Parrano Olifesta
  • Ser Parrano Olifesta Ser Parrano Olifesta
Wygląd i konsystencja:
Parrano Olifesta ma półtwardą, gładką, złotego koloru teksturę i zwartą konsystencję. Parrano Olifesta jest dostępny w kształcie koła o wadze 4,5 kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewanie trwa do 5 miesięcy. W produkcji wykorzystuje się suszone pomidory, zioła i oliwę z oliwek.

Smak i zapach:
Smak lekko pikantny, słony z ziołowym posmakiem.

Pochodzenie:
Parrano Olifesta wytwarzany jest w północnej Holandii.

Podawanie:
Parrano Olifesta podawany jest jako przekąska, dodatek do sałatek, zup czy sosów oraz na kanapki.

Wartości odżywcze:
na 100 gram sera
białko - 23,0 g
kalorie - 1534 kj, 370 kcal
sól- 1,8 g.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis