SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pantaleo

  • Ser Pantaleo Ser Pantaleo
  • Ser Pantaleo Ser Pantaleo
  • Ser Pantaleo Ser Pantaleo
  • Ser Pantaleo Ser Pantaleo
Wygląd i konsystencja:
Ser Pantaleo jest w kolorze kości słoniowej. Ser twardy. Dojrzewa 100 dni.

Smak i zapach:

Pantaleo ma słodki smak kwiatów, ziół, tymianku, rozmarynu z lekkim posmakiem cytrusów.

Pochodzenie:

Pantaleo jest unikalnym i często trudnym do znalezienia kozim serem wytwarzanym na wyspie Sardynia.

Podawanie:

Ser jest podawany w postaci tartej, jako dodatek do makaronu lub po posiłku z oliwkami czy marynowanymi warzywami.

Polecane wina:

Pasujące wina do sera Pantaleo to Chardonnay, Vermentino, Sangiovese, Burgundia.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis