SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Paddachio

Wygląd i konsystencja:
Ser Paddachio jest w kształcie kuli o średnicy 15-18 cm i wysokości 6-7 cm.Waży ok. 500 g, jest bez skórki, z lekkimi chropowatościami na powierzchni zewnętrznej.Wnętrze jest miękkie mleczno-białe. Ma słodki aromat i smak. Jest niewytrawny. Produkowany z niepasteryzowanego mleka koziego lub owczego. Produkowany na uroczystości wilkanocne w prowincji Cosenzaw szczególności na obszarze Morza Jońskiego Cassano i Calabrese Pollino.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis