SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Oxford Blue

  • Oxford Blue Oxford Blue
  • Ser Oxford Blue Ser Oxford Blue
  • Ser Oxford Blue Ser Oxford Blue
  • Ser Oxford Blue Ser Oxford Blue
  • Ser Oxford Blue Ser Oxford Blue
Komponenty i wytwarzanie:
Oxford Blue to jarski, pleśniowy, angielski ser, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przez Barona Roberta Pougeta. Proces dojrzewania trwa 14 do 16 tygodni. Ser jest sprzedawany w opakowaniu ze srebrnej folii. Waży 350 gram.

Smak i zapach:

Oxford Blue to wyrób kremowy, półmiękki, o wyraźnym pleśniowym smaku. Jego smak wyróżnia nuta gorzkiej czekolady i białego wina, z estragonowym wykończeniem.

Pochodzenie:

Oxford Blue powstał w 1993 roku jako alternatywa dla sera Stilton. Oxford Blue zdobył liczne nagrody, jest powszechnie uznany. Ser wytwarzany jest przez Hartington w Derbyshire.

Wartości odżywcze:

Oxford Blue zawiera 30% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis