SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Olive Manchego

  • Ser Olive Manchego Ser Olive Manchego
  • Ser Olive Manchego Ser Olive Manchego
  • Ser Olive Manchego Ser Olive Manchego
Wygląd i konsystencja:
Ser Olive Manchego jest wytwarzany w kształcie koła. Posiada w swym wnętrzu cząstki czarnej oliwki Cuquillo, która jest unikatową odmianą. Olive Manchego posiada półmiękkie tekstury.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany w regionie La Mancha z pasteryzowanego mleka owczego. Dojrzewa 3 miesiące.

Smak i zapach:

Zapach sera Olive Manchego przypomina kwas mlekowy połączony ze słodyczą oliwek z nutą orzechów włoskich.

Podawanie:

Ser podawany jako przystawka, smażony wcześniej w kształcie małych panierowanych kulek w gorącym oleju.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis