SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ogle Shield

  • Ser Ogle Shield Ser Ogle Shield
  • Ser Ogle Shield Ser Ogle Shield
  • Ser Ogle Shield Ser Ogle Shield
Wygląd i konsystencja:
Produkowany ser przez James Montomery w Jersey Shield. Ser ma kształt dysku o średnicy 32cm, wysokość 9cm, waży 5,5kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Świeży jest codziennie przepłukiwany w bardzo słabym roztworze solanki, aby forma i twarda skórka nie mogła być formowana. Ser dojrzewa szybko i wynik po trzech miesiącach jest kremowy, miękki, wilgotny o ostrym zapachu i łagodnym długim głębokim smaku.

Podawanie:

Ser topi się dobrze i może być stosowany zamiast Raclette lub Fondue.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis