SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Northumberland

  • Ser Northumberland Ser Northumberland
Wygląd i konsystencja:
Wegetariański, twardy ser o okrągłym kształcie wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser posiada naturalną skórkę z okwitem szarawej pleśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany tradycyjnie przez Marka Robertsona od 1987 roku, zgodnie z europejską recepturą płukania gęstwy serowej.

Smak i zapach:
Jest wilgotnym, jędrnym serem i ma słodki, owocowy smak. Dojrzewa w starych, kamiennych piwnicach przez okres dziesięciu tygodni, a jego zawartość tłuszczu to 50 - 55 procent.

Ser ten został nagrodzony na wystawie Yorkshire Wielka 2008.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis