SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Nokturn

  • Ser Nokturn Ser Nokturn
  • Ser Nokturn Ser Nokturn
  • Ser Nokturn Ser Nokturn
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w kształcie ściętej piramidy. Skórka pokryta szarym popiołem z białą pleśnią. Dojrzewanie trwa 3 tygodnie. Tekstury w kolorze kości słoniowej zwarte, wilgotne i kwaskowate - gdy dojrzeje robią się kremowe i miękkie. Do produkcji wykorzystane jest w 100% mleko krowie rasy Jersey.

Smak i zapach:
Smak łagodny. Z wiekiem ser nabiera aromatu grzybów.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis