SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Nocino

  • Ser Nacino Ser Nacino
Wygląd i konsystencja:
Nocino to ekskluzywny ser  Pecorino wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego. Tekstury kompaktowe i kruche. Kształt spłaszczonego koła o wadze 1,35 kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z dodatkiem podpuszczki, soli i kwasu mlekowego.Podczas wytwarzania nacierany jest olejem, zawijany w liście orzecha włsokiego. Dojrzewa na jodłowych półkach.

Smak i zapach:
Ser po kilku miesiącach dojrzewania nabiera niepowtarzalnego orzechowego smaku i aromatu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis