SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Niagara Gold

  • Ser Niagara Gold Ser Niagara Gold
  • Ser Niagara Gold Ser Niagara Gold
  • Ser Niagara Gold Ser Niagara Gold
Wygląd i konsystencja:
Ser Niagara Gold jest wytwarzany w kształcie koła o miękkiej konsystencji usianej z równomiernie rozłożonymi niewielkimi dziurkami. Wnętrze jest złoto - żółte i pokryte pomarańczową naturalną skórką .

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Niagara Gold jest wytwarzany z krowiego mleka.

Smak i zapach:
Ser jest łagodny i słodki, staje się pikantny, gdy dojrzeje. Aromat ma ziemisty.

Pochodzenie:
Ser wytwarzany jest w regionie Ontario.

Wartości odżywcze:
Wilgotność: 37%.
Tłuszcz mleczny: 34%.

Proponowane wina:
Francuski Chasselas, Beaujolais lub St Amour.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis