SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Nanterrow

  • Nanterrow Nanterrow
  • Ser Nanterrow Ser Nanterrow
  • Ser Nanterrow Ser Nanterrow
  • Ser Nanterrow Ser Nanterrow
Wygląd i konsystencja:
Nanterrow to miękki, kremowy ser z pasteryzowanego owczego mleka produkowany z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Młody, pasteryzowany, w stylu Coulommiers. "Trzęsie się ze świeżością" jak ujął to jeden recenzent. Waży około 500g.

Smak i zapach:

Jest to doskonały, aromatyczny ser miękki, dostępny przede wszystkim latem. Posiada słodki smak  z wykończeniem cytrynowym. Istnieją dwie odmiany - Nanterrow i Nanterrow ze szczypiorkiem i czosnkiem.

Pochodzenie:
Produkowany w Menallack Farm w pobliżu Penryn.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis