SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mutschli

  • Ser Mutschli Ser Mutschli
  • Ser Mutschli Ser Mutschli
  • Ser Mutschli Ser Mutschli
Wygląd i konsystencja:
Mutschli ma naturalną czerwonawą skórę. Wnętrze miękkie, jasnożółte, z niewielkimi lub bez oczek. Dojrzewa między 6 a 8 tygodni. Dostępny w różnych kształtach i rozmiarach, najczęściej jest okrągły o średnicy 15 cm., 5 cm. wysokości i waży 900 g.

Komponenty i wytwarzanie:

Mutschli wytwarzany jest z krowiego, koziego i owczego mleka pasteryzowanego otrzymywanego przez mikrofiltrację.

Pochodzenie:

Wytwarza się go na terenie całej Szwajcarii.

Podawanie:

W środkowej Szwajcarii, Mutschli zwykle smaży się go na patelni lub podaje się go z gotowanymi ziemniakami. Doskonały z lampką Beaujolais lub Coteaux d'Aix en Provence.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis