SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Murazzano

  • Ser Murazzano Ser Murazzano
  • Ser Murazzano Ser Murazzano
  • Ser Murazzano Ser Murazzano
  • Ser Murazzano Ser Murazzano
Komponenty i wytwarzanie:
Jest to ser miękki, wytwarzany w 60% z mleka owczego i w 40% z mleka krowiego. Tradycyjny Murazzano wytwarzany jest wyłącznie z mleka rodzimej rasy Pecora delle Langhe. Ser jest solony na sucho .Dojrzewa od 4 do 10 dni.

Smak i zapach:

Aromaty naturalne z dodatkiem trufli, ostrej papryki, ziół i rozmarynu.

Pochodzenie:

Produkowany w wielu gminachw prowincji Cuneo oraz wzgórzachAlta Langa.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis