SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mountain Goat Blue

  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
  • Ser Mountain Goat Blue Ser Mountain Goat Blue
Wygląd i konsystencja:
Ser wytwarzany ręcznie z koziego mleka i wegetariańskiej podpuszczki. Każde koło sera wytworzone jest z 16 litrów mleka i dojrzewa 2-3 miesiące. Ser jest wilgotny i delikatny, z naturalną skórą i głębokimi żyłami niebieskiej pleśni. Widoczny jest uderzający kontrast między kolorem porcelanowej skórki, a białym miąższem.
Smak jest z przewagą kwiatowych aromatów. Rozmiar: średnica 20cm x 9cm wysokość, waga: 1800g.

Podawanie:

Doskonałe wina do sera to: Pedro Ximinez lub lekkie wina deserowe, Gewürztraminer, lub Riesling.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis