SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Morlacco

  • Morlacco Morlacco
  • Ser Morlacco Ser Morlacco
Wygląd i konsystencja:
Morlacco cechuje delikatna tekstura z niewielkimi otworami otoczona żółtą skórką.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z odtłuszczonego mleka krów rasy Burlina, dojrzewanie trwa 15-20 dni ale może dojrzewać nawet 3 miesiące w formach pokrytych gliną. Solenie sera odbywa się tylko raz.

Smak i zapach:

Morlacco ma lekko słony, kwaśny smak.

Pochodzenie
:
Ser Morlacco nosi nazwę na cześć regionu, w którym jest wytwarzany: Morlacchia.

Podawanie:

Jako składnik deski serowej.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis