SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Moosbacher

  • Ser Moosbacher Ser Moosbacher
  • Ser Moosbacher Ser Moosbacher
Wygląd:
Moosbacher to żółty ser w tradycyjnej, lnianej tkaninie z dużymi dziurami. Klasyk pośród austriackich serów. Wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma cylindryczny kształt o długości 35cm, wysokości 13cm i wadze 8,4 kg. Opakowanie sera ma wymiary 12cmx9cmx1,6cm i waży 150, 200 lub 400 gram. Okres przechowywania sera to co najmniej 42 dni.Komponenty i wytwarzanie:
Moosbacher dojrzewa 2 miesiące pod stałą kontrolą, przy czym dojrzewanie jest szybsze na powierzchni, co sprawia, że ser ma niezwykły pełny smak, soczystą konsystencję i nieznacznie pikantny aromat.Podawanie:
Ser ten jest aromatycznym przysmakiem na desce serowej lub smakowitym dodatkiem do gorących potraw. Używany na koreczki i do zapiekania.Pochodzenie:
Moosbacher jest produkowany w Voitsberg, region Styria.Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis