SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Montrachet

  • Montrachet Montrachet
  • Montrachet Montrachet
Komponenty i wytwarzanie:
Produkcja sera jest wyjątkowa i warta uwagi. Wytwarzany jest z mleka koziego przez jednego rolnika w regionie Burgundii we Francji. Waży 200 gram ,a proces dojrzewania musi trwać przynajmniej 4 tygodnie.

Smak i zapach:
Smak odzwierciedla smak koziego mleka ,lekko kwaśny, świeży, delikatny, kremowy i łagodny .

Podawanie:
Podawany z białym winem Meursault jest rarytasem dla podniebienia.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis