SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Montgomery Cheddar

  • Ser Montgomery Cheddar Ser Montgomery Cheddar
  • Ser Montgomery Cheddar Ser Montgomery Cheddar
  • Ser Montgomery Cheddar Ser Montgomery Cheddar
Komponenty i wytwarzanie:
Ser ma okrągły kształt, średnicę 32cm, wysokość 26cm, waży 24kg. Ser ma nakrapianą brązową skórkę, żółte wnętrze. Montgomery Cheddar jest tradycyjnym serem wytwarzanym w południowo-zachodniej Anglii w Somerset. Montgomery jest jednym z ostatnich producentów, który nadal korzysta z cielęcej podpuszczki, aby oddzielić twaróg od serwatki z mleka krowiego niepasteryzowanego. Dojrzewa 14 miesięcy. Posiada kruche tekstury.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis