SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Monteo

  • Ser Monteo Ser Monteo
Wygląd i konsystencja:
Ser Monteo ma miękką strukturę. Jego środek zawiera bardzo dużą liczkę drobnych dziurek. Ma jasnożółty kolor.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z wyselekcjonowanych kultur bakterii, mleka krowiego, podpuszczki.

Smak i zapach:
Monteo charakteryzuje się intensywnym zapachem świeżego mleka oraz szczególnie delikatnym rozpływającym się w ustach smakiem. Aromat odkrywany w posmaku bardzo przypomina jogurt i tradycyjne masło.

Podawanie:
Zalecane jest jego serwowanie w temp. pokojowej z lekkimi winami białymi. Skórka tego sera jest niejadalna.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis