SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Monteneve

  • Ser Monteneve Ser Monteneve
Wygląd i konsystencja:
Monteneve to ser o płaskiej średnicy około 34 cm lekko wypukły do 9 cm o wadze ok 8 kg. Skorupa jest cienka i słomkowa. Produkowany bez konserwantów i barwników, nazwa sera jest wytłoczona na "płycie" sera. Przechowywać w lodówce w temperaturze + 6 ° C. do 60 dni od daty pakowania.

Komponenty i wytwarzanie:
Składniki sera to niepasteryzowane mleko krowie, podpuszczka, sól.

Smak i zapach:
Smak słodki i aromatyczny, charakterystyczny posmak traw i kwiatów.

Podawanie:
Dodatek do sałatek lub latem na pyszne kanapki, idealny dla wielu dań przygotowanych w kuchni. Dobrze komponuje się z czerwonym wytrawnym winem.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis