SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Monte Veronese

  • Monte Veronese Monte Veronese
  • Monte Veronese Monte Veronese
Wygląd i konsystencja:
Ser ma cylindryczny kształt, średnicę 30cm, wysokość 10cm, waży 7-8kg. Ser ma żółtą skórkę i jasnożółte wnętrze z niewielkimi nieregularnie rozrzuconymi otworami. Jego skórka jest twarda i sucha. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa od 6 miesięcy do 2 lat. Ma łagodny, delikatny smak.Ser posiada EuropejskiejDOP.

Wartości odżywcze:
w 100g:
Kalorie  380kcal
białko 30g
węglowodany 0g
tłuszcz 27g
wapń 0,95g
fosfor 0,70g
Proponowane wino: Brunello di MontalcinoRiservaChiant
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis