SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Montcabrer

  • Ser Montcabrer Ser Montcabrer
  • Ser Montcabrer Ser Montcabrer
Wygląd i konsystencja:
Ser Montcabrer jest kozim serem skąpanym w oleju roślinnym i węglu drzewnym. Skórka szara, poprzez połączenie sera z węglem. Faktura jest kremowa z nierównomiernie rozłożonymi dziurkami. Dojrzewanie sera Montcabrer trwa 60 do 90 dni. Ser waży 1,37 kg.

Smak i zapach:

Słodycz mleka pochodzi od kóz Murciana. Jest to ser o ziemistym smaku, lekko pikantny na koniec.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis