SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Montbriac

  • Ser  Montbriac Ser Montbriac
  • Ser  Montbriac Ser Montbriac
  • Ser Montbriac Ser Montbriac
  • Ser Montbriac Ser Montbriac
  • Ser Montbriac Ser Montbriac
Wygląd i konsystencja:
Montbriac - ser pleśniowy wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego o kremowym smaku i lepiej konsystencji. Skóra sera jest koloru niebiesko-szarego i pokryta popiołem. Ser ma łagodny smak.

Pochodzenie:
Ser wytwarzany jest wPouligny - Saint-Pierre, w środkowej Francji w małych partiach, w wyniku czego jest bardzo drogi.

Proponowane wino:
Gruner Veltliner lub Pinot Noir, Zinfandel.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis