SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Montanara

  • Ser Montanara Ser Montanara
Wygląd i konsystencja:
Ser Montanara wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Jest to półtwardy ser, o gładkiej konsystencji i żółtym kolorze. Nie posiada skórki. Dojrzewa przez 4 tygodnie. Dostępny jest w trzech rozmiarach: 18cm x 11cm x 10cm, 2 kg,11,5 cm x 10cm x 1.9cm, 200 g, 20cm x 12.9cm x 16cm, 150g. Ser ma łagodny smak i słodki aromat.

Pochodzenie:
Ser produkowany jest wregionach alpejskich, w Tyrolu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis