SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mont St Francis

  • Ser Mont St Francis Ser Mont St Francis
  • Ser Mont St Francis Ser Mont St Francis
  • Ser Mont St Francis Ser Mont St Francis
  • Ser Mont St Francis Ser Mont St Francis
  • Ser Mont St Francis Ser Mont St Francis
Wygląd i konsystencja:
Mont St Francis jest produkowany w kształcie spłasczonego koła o średnicy 6-8 cm i wysokości 2 cm. Pokryty pomarańczową przemywaną skórką. Wnętrze kredowe w kolorze białym - kości słoniowej. Gdy jest młody tekstury są twarde i lekko kruche, z wiekiem stają się miękkie i bardziej elastyczne.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z mleka koziego z dodatkiem zwierzęcej podpuszczki.

Smak i zapach:
Posiada silny aromat ziemisty.

Pochodzenie:
Wytwarzany w stanie Indiana. Nazwa sera wzięła się od klasztoru franciszkanów.

Proponowane wino:
Bourbon ,Pinot Nior lub owocowe wina. Doskonały do gorzkiego piwa.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis