SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Monet

  • Ser Monet Ser Monet
Wygląd i konsystencja:
Monet to mały serek rzemieślniczy (125 g.), biały, wykonany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiemziół i ozdabiany jadalnymi kwiatami. Podstawowym kwiatem jest kwiat nasturcji, ale wybór zależy od sezonowości sera. Monet jest produkowany od wczesnej wiosny do końca lata. Zawartość tłuszczu:22%.

Pochodzenie:

Ser jest wytwarzany w południowej Australii. Ser nazywa się Monet, w hołdzie dla Claude Monet, ponieważ produkt końcowy wygląda jak obraz ogrodu.

Podawanie:
Jest pyszny z grilla, do sałatek lub jako dodatek do deserów ze świeżych owoców.

Proponowane wina:
Sauvignon Blanc lub Sancerre Whit.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis