SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mondseer Schachtelkase

  • Ser Mondseer Schachtelkase Ser Mondseer Schachtelkase
  • Ser Mondseer Schachtelkase Ser Mondseer Schachtelkase
Wygląd i konsystencja:
Mondseer Schachtelkase to ser podpuszczkowy, dojrzewający, półtwardy, robiony z mleka krowiego w Austrii. Miąższ sera ma nieregularne oczka i zawiera 45% tłuszczu. Skórka jego jest miękka, pokryta mazią, natomiast masa to 1 kg. Mondseer Schachtelkase ma kształt cylindra o średnicy 15 cm i wysokości 6 cm. Okres dojrzewania to 5-6 tygodni.

Smak i zapach:
Mondseer Schachtelkase ma lekko korzenny zapach i słodko-kwaśny, pikantny smak.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis