SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mobay

  • Ser Mobay Ser Mobay
  • Ser Mobay Ser Mobay
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Mobay ma dwie warstwy oddzielone warstwą jadalnego popiołu z pędów winorośli. Aby utworzyć dwie oddzielne warstwy sera używa się dwóch różnych rodzajów mleka Jedna warstwa składa się z mleka koziego i warstwy bryndzy z rana, a druga warstwa składa się z udoju mleka owczego, uzyskanego w godzinach popołudniowych. Ser Mobay dojrzewa od 2 do 3 miesięcy.Waży około 450 g.

Smak i zapach:

Ser ma delikatny i ziemisty ,rustykalny smak.

Pochodzenie:

Ser pochodzi z Wisconsin.

Podawanie:
Łatwo się topi. Spożywany straty do posypywnia pizzy, rozdrobniony do sałatek lub konsumowany z owocami na zakończenie posiłku.

Wartości odżywcze:
Zawiera 45% tłuszczu.

Polecane wina:

Porto lub Beaujolais Fleurie Seyssel.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis