SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Miranda

  • Ser Miranda Ser Miranda
  • Ser Miranda Ser Miranda
Wygląd i konsystencja:
Ser Miranda posiada rdzawą skórkę pokrywającą miękkie wnętrze w kolorze kości słoniowej.

Komponenty i wytwarzanie:

Miranda to niesamowity ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Płukany co kilka dni w solance. Dojrzewa od 8 do 12 miesięcy.

Smak i zapach:

Ser ma głęboko orzechowy aromat przechodzący do owocowego.

Pochodzenie:

Ser wytwarzany jest w mieście Noyan w regionie Miranda, stąd pochodzi nazwa sera.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu mlecznego wynosi 26%, a wilgotność 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis