SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mirabo Walnut

  • Ser Mirabo Walnut Ser Mirabo Walnut
  • Ser Mirabo Ser Mirabo
  • Ser Mirabo Walnut Ser Mirabo Walnut
  • Ser Mirabo Walnut Ser Mirabo Walnut
  • Ser Mirabo Walnut Ser Mirabo Walnut
Wygląd i konsystencja:
Ser miękki z porostem pleśni białej, o kremowo-śmietankowej konsystencji z dodatkiem orzechów włoskich. Mirabo to niemiecka interpretacja sera Brie.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany jest z pasteryzowanego mleka, czasem z dodatkiem śmietanki. Ma charakterystyczny kształt kwiatu. Dojrzewanie sera trwa minimum 2 tygodnie.

Smak i zapach"

Mirabo Walnut ma śmietankowy, lekko kwaskowy smak.

Podawanie:

Ma świeży, łagodny smak, można go podać na desce serowej, albo wykorzystać jako składnik sałatek, farszów (pierogi, strudle), sosów, zapiekanek, past serowych lub jako deser z owocami. Idealny z musującymi, owocowymi lub słodkimi winami.

Pochodzenie:

Mirabo Walnut jest produkowany w Niemczech, w regionie Bawarii.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 68%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis