SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Migneron de Charlevoix

  • Ser Migneron de Charlevoix Ser Migneron de Charlevoix
  • Ser Migneron de Charlevoix Ser Migneron de Charlevoix
Wygląd i konsystencja:
Migneron de Charlevoix to elastyczny, miękki i kremowy ser produkowany w Kanadzie. Wytwarzany w kształcie cylindrycznym o wadze 2,4 kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser ten jest wytwarzany z krowiego mleka. Dojrzewa przez 50 dni.

Smak i zapach:

Na zewnątrz ser Migneron de Charlevoix jest ostry - wewnątrz ma zapach stodoły w deszczowym dniu. Smak ma słony i kremowy.

Proponowane wina:

Champagne lub Mondavi Blanc.

Wartości odżywcze:

Ser Migneron de Charlevoix zawiera 29% tłuszczu.Wilgotność: 47%
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis