SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Metsovella - Epirus

  • źródło www.epcon.gr źródło www.epcon.gr
Wygląd i konsystencja:
Grecki podwędzany ser kozi o okrągłym kształcie. Ser posiada grubszą białą skórkę i mięsiste wnętrze. Posiada cylindryczny kształt i waży około 1,5kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Wykonywany wiosną i zimą. Dojrzewanie trwa około 3 miesięcy. Podczas procesu ser jest zanurzany w solance. Po okresie dojrzewania ser jest wędzony.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis