SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Meldon

  • Ser Meldon Ser Meldon
Wygląd i konsystencja:
Ser Meldon to półtwardy ser, wytwarzany jest z pełnotlustego, pasteryzowanego mleka krowiego, rasy krów fryzyjskiej, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Jest podobny do sera Curworthy. Ser jest koloru żółtego, skórka jest pokryta woskiem. Do wnętrza sera dodaje się zmielone ziele angielskie i musztardę. Dojrzewa przez 3 miesiące.

Smak i zapach:

Maślany, lekki smak, z wiekiem ser staje się łagodniejszy.

Pochodzenie:

Produkowany jest przez Curworthy Cheese Farm w Stockbeare w Jacobstowe, w pobliżu Okehampton.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis