SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mekkerbeck

  • Mekkerbeck Mekkerbeck
Wygląd i konsystencja:
Mekkerbeck To świeży ser kozi, który ma cienką wilgotną skórkę pokrytą węglem jadalnym. Teksturę ma kremową, środek masy biały, smak trawiasty. Kształt jego przypomina piramidę ze ściętą górą.

Pochodzenie:
Historię tego sera rozpoczęto w 1979 roku na farmie w północnej Westmalle w Belgii, gdzie Paul D'Różne i jego żona, Veerle, uprawiali warzywa ekologiczne. Pasją ich była także hodowla kóz.

Podawanie:
Mekkerbeck jest idealny do sosów i na pizze podawany z gorącym chlebem lub do sałatki z warzyw.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis