SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Maxorata Curado

  • Ser Maxorata Curado Ser Maxorata Curado
  • Ser Maxorata Curado Ser Maxorata Curado
  • Ser Maxorata Curado Ser Maxorata Curado
Wygląd i konsystencja:
Maxorata Curado - jego skóra jest nacierana podczas dojrzewania mieloną papryką. Wnętrze kremowe, półtwarde  w kolorze kości słoniowej. Całe koło sera waży 1,30kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Wykonane z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewa do 60 dni.

Smak i zapach:
W smaku wyczuwalne mleko koziego, lekko kwaskowy z delikatną słodyczą.

Pochodzenie:
Wytwarzany na wyspie Fuerteventura.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis