SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Marzolino

  • Ser Marzolino Ser Marzolino
  • Ser Marzolino Ser Marzolino
Wygląd i konsystencja:
Miękka i delikatna konsystencja. Jego wnętrze ma bardzo jasny żółtawy kolor.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Marzolino jest wytwarzany z pełnego pasteryzowanego mleka owczego i podpuszczki.

Smak i zapach:
Ser ten ma wyjątkowo delikatny i świeży smak.

Pochodzenie:
Produkowany we Włoszech. Nazwa narodziła się w dawnych czasach i pochodzi od miesiąca marca. Wtedy właśnie - na wiosnę - zaczynano wytwarzać ten ser.

Podawanie:
Polecany na deskę serów, do świeżego pieczywa.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis