SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Marcetto Cacio

  • Ser Marcetto Cacio Ser Marcetto Cacio
Wygląd i konsystencja:
Ser Marcetto Cacio ma kremowe i różowe wnętrze.Ser jest przechowywany w glinianych garnkach.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser podczas produkcjizawiera w miąższu larwypiophila casei. Larwy, które są dodawane do sera w następnym etapie jego produkcji są usuwane. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka owczego. Ser nie może być legalnie sprzedawany we Włoszech.

Smak i zapach:
Ser jest dość ostry w smaku.

Pochodzenie:
Produkowany w Abruzji.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis