SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mandjeskaas

  • Mandjeskaas  Mandjeskaas
  • Ser Mandjeskaa Ser Mandjeskaa
Wygląd i konsystencja:
Ser Mandjeskaas znany jest również pod nazwą Maquée de Brabant. Jest to biały, świeży, niskokaloryczny ser. Wytwarzany jest z pasteryzowanego, krowiego mleka.Zawartoś tłuszczu: 45%. Świeży twaróg jest odprowadzany w wiklinowych koszach i początkowo produkowany byl tylko jako "kosz świeżych serów", ale ze względu na popyt konsumpcyjny, jest obecnie sprzedawany w plastikowych skrzynkach.

Pochodzenie:

Ser produkowany jest przez tę samą firmę rodzinną od czterech pokoleń od 1905 roku. Jest to tradycyjny, regionalny przysmak flamandzki.
Smak: w smaku kwaskowaty,gdyż zawiera sporo serwatki.
Podawanie: z kromką chleba i  świezymi warzywami.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis