SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Malaga

  • Ser Malaga Ser Malaga
  • Ser Malaga Ser Malaga
  • Ser Malaga Ser Malaga
Wygląd i konsystencja:
Ser Malaga produkowany jest z pasteryzowanego mleka koziego rasy Malaguena. Ser ten wyrabiany jest ręcznie, nie posiada skórki a jego wnętrze jest białe z malutkimi, nieregularnymi otworami. Ma kształt płaskiego cylindra. Waży od 500 gram do 1 kg.  Ser Malaga zwany jest też jako Serranias de Malaga lub Queso de Ronda.

Smak i zapach:


Ma słodki, łagodny i kozi smak. Jest też lekko słony.

Pochodzenie:


Ser Malaga wytwarzany jest w prowincji o tej samej nazwie, głównie w obszarach Axarquia, Antequera, Guadalteba, Sierra de las Nieves i Valle del Guadalhorce.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis