SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Mahon Reserva

  • Ser Mahon Reserva Ser Mahon Reserva
  • Ser Mahon Reserva Ser Mahon Reserva
  • Ser Mahon Reserva Ser Mahon Reserva
  • Ser Mahon Reserva Ser Mahon Reserva
Wygląd i konsystencja:
Mahon Reserva tradycyjnie posiada pomarańczowa skórkę pochodząca od nacierania go oliwą z papryką.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Półmiękki Mahon Reserva pochodzi z Balearów z wyspy Minorka na Morzu Śródziemnym. Ta ekskluzywna wersja dojrzewa 12 miesięcy i wytwarza bogaty smak i zapach. Zawartość tłuszczu w serze wynosi: 55%.

Smak i zapach:
Lekko słony, ostry smak, ale staje się mocniejszy na równi z parmezanem.

Podawanie:
Mahon Reserva może być starty na makaron lub być podawany z oliwą z oliwek, pieprzem i estragonem.
Odpowiednie wina: Big Red Rioja lub Pinota Noir.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis