SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Madurat de Cabra Mas Garet

  • Ser Madurat de Cabra Mas Garet Ser Madurat de Cabra Mas Garet
  • Ser Madurat de Cabra Mas Garet Ser Madurat de Cabra Mas Garet
  • Ser Madurat de Cabra Mas Garet Ser Madurat de Cabra Mas Garet
Wygląd i konsystencja:
Ser Madurat de Cabra Mas Garet produkowany jest z mleka pasteryzowanego, posiada naturalną skórkę pokrytą cienką warstwą wosku. Ma kształt spłaszczonego cylindra. Tekstury gładkie, w środku w kolorze kości słoniowej, zawiera małe oczka. Dojrzewa w zależności od wielkości od 4 do 6 tygodni. Zawiera 55% tłuszczu.

Ser Madurat de Cabra Mas Garet otrzymał pierwszą nagrodę na Targach Guixa sera w 2007 roku.

Podawanie:
Doskonały do smarowania o łagodnym mlecznym smaku. Polecane białe wino to Fransola lub Raimat Miguel Torres Chardonnay.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis