SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Madawaska

  • Madawaska Madawaska
  • źródło: www.artisa.net źródło: www.artisa.net
  • Madawaska Madawaska
Wygląd i konsystencja:
Madawaska to mały ser o okrągłym cylindrycznym kształcie. Jego skórka jest pomarańczowa, miękka z nalotem białej pleśni. Wnętrze w kolorze kości słoniowej, kremowe z zapachem grzybów .Jest wykonany z surowego mleka krowiego. Zawartość tłuszczu 28%, Wilgotność: 50%.

Pochodzenie:
Nazwa Madawaska pochodzi od rzeki o tej samej nazwie, która płynie na południe w Algonquin Park i wchodzi Ottawa River at Arnprior.

Podawanie:
Ser jest dobry z chlebem, z owocami i orzechami do wina i deski serów. Doskonale nadaje się także do zupy i grillowania na chlebie i do sosów bind.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis