SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Machecoulais

  • Ser Machecoulais Ser Machecoulais
  • Ser Machecoulais Ser Machecoulais
  • Ser Machecoulais Ser Machecoulais
  • Ser Machecoulais Ser Machecoulais
  • Ser Machecoulais Ser Machecoulais
  • Ser Machecoulais Ser Machecoulais
Wygląd i konsystencja:wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego.Jego skórka jest pomarańczowa, a jego środek koloru białego i kości słoniowej. Waży 180 gram. Dojrzewa dwa miesiące.

Smak i zapach: Ser o pikantnym smaku w aromatem ziemistym.

Pochodzenie: Bagna Vendéen są unikatowym miejscem ze specyficznym bogactwem traw i flory. Gospodarstwa, z których Machecoulais pochodzi znajdują się w tej okolicy. Jest to region naturalnie piękny.
Podawanie:Doskonały z wiejskim chlebem z chrupiącą skórką.

Wino: biały Muscadet

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis