SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Maaslander

  • Ser Maaslander Ser Maaslander
  • Ser Maaslander Jong Belegen Ser Maaslander Jong Belegen
  • Ser Maaslander Belegen Ser Maaslander Belegen
  • Ser Maaslander Extra Oud Ser Maaslander Extra Oud
  • Ser Maaslander Ser Maaslander
  • Ser Maaslander Ser Maaslander
Wygląd i konsystencja:
Maaslander jest gładkim serem o pełnym smaku. Istnieją trzy rodzaje tegoż sera. Ze względu na okres dojrzewania wyróżniamy:
-Maaslander Jong Belegen[łagodny]- zawiera 25% mniej soli niż podstawowa wersja. Ma charakterystyczne żółto - zielone pasy na swym woskowanym opakowaniu.
-Maaslander Belegen [dojrzały]- zapakowany w czerwono - żółte opakowanie. Kremowy o bardziej wyraźnym smaku.
-Maaslander Extra Oud - dojrzały ser śmietankowy o miękkich teksturach. Posiada nieliczne dziurki w swym wnętrzu.
Wszystkie odmiany sera Maaslander kształtowane są w koła lub pocięte w plastry i zapakowane w opakowania próżniowe. Ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.

Podawanie:

Ser idealny na kanapki, do starcia i jako dodatek do sosów.

Wartości odżywcze:

Ser Maaslander Jong Belegen zawiera:
-kalorie - 1505kj/358kcal,
-białko - 25g,
-sód- 600mg,
-wapń - 820mg,
-sól - 1,5g.
Ser Maaslander Belegen zawiera:
-kalorie - 1700kj/410 kcal,
-białko - 26g,
-sód - 720mg,
-wapń 804mg.
-sól- 1,8 g.
Ser Maaslander Extra Oud zawiera:
-kalorie- 1710 kj/412 kcal,
-białko - 28g,
-wapń - 806mg,
-sól - 1,9g,
-sód- 700 mg.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis