SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lou Sarriette

  • źródło http://en.wikipedia.org/wiki źródło http://en.wikipedia.org /wiki
Komponenty i wytwarzanie:
Ser ten jest jedynie produkowany w prowansalskich Alpach.
Zawiera wszystkie aromaty charakterystyczne dla południowej Francji.

Smak i zapach:
Używanie unikalnej metody dojrzewania, pozwala producentowi wydobyć unikalny smak, połączony z posypką, która jest zrobiona z kminu.

Ser dojrzewa 3 tygodnie.

Podawanie:
Wina pasujące Białe wino: Costières de Nîmes (Grenache, Clairette grapes)
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis