SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Lou Pevre

  • Lou Pevre    www.mundoquesos.com/Lou Pevre Lou Pevre www.mundoquesos.com/Lou Pevre
  • Ser Lou Pevre źródło: www.fromages.com Ser Lou Pevre źródło: www.fromages.com
Wygląd i konsystencja:
Ser posiada szorstką i suchą skórkę oraz biały miążs.Zawartość tluszczu: 45%.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany jest jedynie w pewnym gospodarstwie położonym w Alpach Prowansalskich. W serze można odnaleźć wszystkie zapachy, które są szczególnie charakterystyczne dla południa Francji. Poprzez wykorzystanie unikalnej metody dojrzewania, ser jest w stanie osiągnąć pieprzowy smak, z posypką z czarnuszki. Produkowany z niepasteryzowanego mleka koziego.Dojrzewa 3 tygodnie.

Smak i zapach:
Pikantny, pieprzowy smak.

Proponowane wino:
Costières de Nîmes (Grenache, Clairette)

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis