SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Loosehanger

  • Ser Loosehanger Ser Loosehanger
Wygląd i konsystencja:
Ser Loosehanger wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego rasy krów Ayrshire, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma okrągły kształt o średnicy 21 cm, wysokości 9 cm i wadze 3 kg. Ser posiada ciemnożółtą skorkę i żółte wnętrze, które posiada rozproszone otwory. Są różne odmiany sera np: wędzony, suszone pomidory, bazylia i tymianek, por i cebula, pokrzywa i dziki czosnek, pieprz i piwo, czosnek i ogórek (tylko latem), włoskie zioła, chrzan, musztarda i piwo.

Pochodzenie:

Ser produkowany jest przezLoosehanger Domw Home Farm, w pobliżu Salibury.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis