SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Loch Arthur Farmhouse

  • Ser Loch Arthur Farmhouse Ser Loch Arthur Farmhouse
  • Ser Loch Arthur Farmhouse Ser Loch Arthur Farmhouse
Wygląd i konsystencja:
Zwykle ma kształt walca o naturalnej jasno brązowo-szarej naturalnej skórce. Ser waży od 8,8 do 9,5kg. Ser jest jędrny, dość suchy, jego zapach przywodzi na myśl orzechy, a ser w końcówce pozostawia silne wrażenie przyrumienionej cebuli. Tak naprawdę, jest to tradycyjnie wytwarzany, owijany w płótno Cheddar. Dostępna jest również wersja z kminkiem lub ziołami.

Komponenty i wytwarzanie:

Jarski, ekologiczny, twardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser dojrzewa w ciągu sześciu do dziewięciu miesięcy.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis