SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Llatí Ubach

  • Ser Llatí Ubach Ser Llatí Ubach
Wygląd i konsystencja:
Wnętrze sera Llatí Ubach jest zwarte, białe, o miękkiej teksturze i niewielkich oczkach mechanicznego pochodzenia.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Llatí Ubach wykonany jest z mieszanki pasteryzowanego mleka pochodzącego od krów i owiec. Ser ten dojrzewa w warunkach wysokiej wilgotności i chłodzie, co powoduje pojawienie się niebieskawego odcienia szarości kory. Llatí Ubach jest sprzedawany w postaci paska.

Smak i zapach:
Jego smak jest bardzo łagodny i maślany, nieco kwaśny. Lekko roztopiony na podniebieniu wykazuje smak orzechów laskowych i świeżych grzybów.

Pochodzenie:
Ser Llatí Ubach wytwarzany jest w Katalonii.

Proponowane wina:
Roura Sauvignon Blanc (DO Alella) lub Jean Leon Pago (DO Penedes).

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu wynosi 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis