SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Little Wallop

  • Ser Little Wallop Ser Little Wallop
  • Ser Little Wallop Ser Little Wallop
  • Ser Little Wallop Ser Little Wallop
  • Ser Little Wallop Ser Little Wallop
  • Ser Little Wallop Ser Little Wallop
Wygląd i konsystencja:
Skórka sera jest płukana z brandy cedrowym i owinięta liściem winorośli. Konsystencja sera jest gładka i kremowa w kolorze kości słoniowej. Ser Little Wallop waży zaledwie 115 gram ma 8cm średnicy i 4cm wysokości.

Komponenty i wytwarzanie:

Little Wallop jest wytwarzany z mleka koziego poddanego obróbce termicznej z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej, jego dojrzewanie trwa 3-6 tygodni.

Smak i zapach:

Gdy jest świeży w smaku jest kwaskowaty, a gdy dojrzeje nabiera smaku brandy i owocowego aromatu.Jest łagodny z nutą słodyczy. Wraz z postępującym procesem dojrzewania smak staje sie intensywny.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 40%.

Proponowane wina:

Syrah, Sauvignon Blanc.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis